Ουτοπία δεν είναι να πιστεύεις ότι κόσμος μπορεί να αλλάξει. Ουτοπία είναι να πιστεύεις ότι ο κόσμος μπορεί να μείνει ίδιος.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ Φ.Σ. ΠΤΔΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 14/12/11


Ο Σύλλογος Φοιτητών ΠΤΔΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας.

  Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες υπό τις συνεχείς απειλές της ιδιοκτησίας ότι θα βάλει λουκέτο στην ιστορική εφημερίδα. Στην περίπτωση δε που καταφέρει να δανειοδοτηθεί από την τραπεζιτική αγορά, η ιδιοκτησία της εφημερίδας σχεδιάζει να διαθέσει τα χρήματα που θα πάρει για την κάλυψη της ζημίας της και όχι για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Ακόμα, θα εφαρμόσει μνημόνιο που προβλέπει απολύσεις που φτάνουν το 50%, καθιστώντας έτσι επισφαλή ακόμα και την ίδια την έκδοση της Ελευθεροτυπίας που ξεκίνησε ως η εφημερίδα των συντακτών πριν 36 χρόνια. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας ουδέποτε μοιράστηκε τα κέρδη της με τους εργαζόμενους και τώρα τους καλεί να πληρώσουν εκείνοι την κρίση της αφημερίδας.

   Απαιτούμε από την ιδιοκτησία της εφημερίδας καθώς και από την κυβέρνηση, να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συνεχίσει να εκδίδεται η εφημερίδα, όχι για τη σωτηρία της εργοδοσίας της, αλλά με μοναδικό στόχο να μη χάσουν τη δουλειά τους οι 850 εργαζόμενοι και να μπορούν να αμείβονται αξιοπρεπώς, διατηρώντας όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Ζητάμε ακόμα από την ΕΣΗΕΑ και το Διασωματειακό να αναλάβουν ουσιαστικό και ενεργό ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση και να μη λειτουργούν ως απλοί παρατηρητές.

  Με όπλο τους αγώνες μας και την αλληλεγγύη, θα παλέψουμε για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.


ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου