Ουτοπία δεν είναι να πιστεύεις ότι κόσμος μπορεί να αλλάξει. Ουτοπία είναι να πιστεύεις ότι ο κόσμος μπορεί να μείνει ίδιος.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ Φ.Σ. ΠΤΔΕ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ" 14/12


      Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία Α.Ε. δίνουν εδώ και καιρό, έναν απ’ τους σημαντικότερους εργατικούς αγώνες, έναν αγώνα ολόκληρης της κοινωνίας ενάντια στις απολύσεις, τις περικοπές μισθών, τις ελαστικές μορφές εργασίας και την εργοδοτική τρομοκρατία.
      Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας απεργούν από τις 31 0κτωβρίου, αντιστεκόμενοι:
- στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, που τους ζητά να πληρώνονται με αμοιβές της τάξεως των 500 ευρώ το μήνα, παρά τη σκληρή φύση της δουλειάς τους και τα εργατικά ατυχήματα που σημειώνονται συχνά κατά τη διάρκειά της, ορισμένες φορές ακόμη και θανατηφόρα
- στα σχέδια της εργοδοσίας, η οποία θέλει να εφαρμόσει το 5ωρο, το ωρομίσθιο, την εκ περιτροπής εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση στην πράξη των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων
- στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, που απέλυσε ήδη 35 συναδέλφους τους. Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας ζητούν την άμεση επαναπρόσληψή τους.

      Ας σημειωθεί ότι με βάση πληθώρα στοιχείων, η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν από τις πιο κερδοφόρες όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τα υλικά της έχουν χρησιμοποιηθεί στα μεγαλύτερα δημόσια έργα της χώρας. Το 2010, μέσα στην κρίση, η εταιρία παρουσίασε αύξηση του τζίρου της και εκτίναξη του μικτού κέρδους της. Κέρδη βέβαια για τα αφεντικά της επιχείρησης και όχι για τους εργαζόμενους.
      Οι απεργοί, παρά τις προσπάθειες να κατασταλεί ο αγώνας τους, συνεχίζουν με δυναμικότητα τις κινητοποιήσεις, απαιτώντας να μη θυσιαστεί κανένα εργασιακό δικαίωμα για χάρη των κερδών της επιχείρησης. Ο αγώνας των χαλυβουργών εργατών είναι και δικός μας αγώνας, είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης. Δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

      Ως φοιτητικός σύλλογος ΠΤΔΕ, εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απεργών της χαλυβουργίας και οργανώνουμε συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης την Παρασκευή 16/12 στα Προπύλαια.


ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου