Ουτοπία δεν είναι να πιστεύεις ότι κόσμος μπορεί να αλλάξει. Ουτοπία είναι να πιστεύεις ότι ο κόσμος μπορεί να μείνει ίδιος.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

16 ΜΑΪΟΥ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!
Πριν από μία περίπου εβδομάδα διεξάχθηκαν οι εθνικές εκλογές στη χώρα μας, το αποτέλεσμα των οποίων έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια. Τα κόμματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στήριξαν τα μνημόνια υπέστησαν πραγματική πανωλεθρία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τους δύο μνημονικούς συγκυβερνήτες, να συγκέντρωνουν μαζί μόλις 33%, και το ΛΑΟΣ με τη ΔΗΣΥ, που παρείχαν χέρι βοηθείας στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, να μένουν εκτός βουλής.
Από την άλλη, σημαντική ήταν η ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστεράς και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που αφενός αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και αφετέρου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενότητα όλων των αριστερών δυνάμεων, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλατύ αντιμνημονιακό-αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο που θα ανοίξει νέες προοπτικές για το λαό.
Τα αποτελέσματα αυτά των εκλογών δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί τα μέτρα που τον εξαθλιώνουν και τον οδηγούν στην απελπισία. Δείχνουν ότι για την έξοδο από την κρίση υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Ένας δρόμος που θα φορτώσει τα βάρη της κρίσης σε όσους πραγματικά ευθύνονται για αυτήν και όχι στους εργαζομένους, τους ανέργους και τους νέους, οι οποίοι καμία ευθύνη δεν έχουν για την κρίση και παρόλαυτά βλέπουν μέρα με τη μέρα τα δικαιώματά τους να μειώνονται και το μέλλον τους να γίνεται όλο και πιο δυσοίωνο.
Ανησυχητικό στοιχείο των αποτελεσμάτων είναι η άνοδος της ακροδεξίας, που πιστοποιείται με την είσοδο της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στη βουλή. Η συγκεκριμένη οργάνωση περιβλήθηκε το μανδύα της δήθεν αντιμνημονιακής δύναμης, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από μια συμμορία δολοφόνων, που στρέφεται εναντίον τόσο μεταναστών όσο και ντόπιων προοδευτικών ανθρώπων. Πρόκειται για μια δύναμη βαθειά συστημική, που έχει χρησιμοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια από το πολιτικό κατεστημένο για την τρομοκράτηση κοινωνικών αγωνιστών, τη διάλυση και κατασυκοφάντηση διαδηλώσεων και άλλους τέτοιους «ευαγείς» σκοπούς. Μεγάλη ευθύνη για την άνοδο της ακροδεξιάς φέρουν οι δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια κατέδειξαν τους μετανάστες ως τη μοναδική αιτία των δεινών της χώρας, αφυπνίζοντας τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας.
Οι φετινές φοιτητικές εκλογές πρέπει και αυτές να στείλουν ένα μήνυμα ανατροπής. Οι φοιτητές πρέπει να αποδείξουμε με την ψήφο μας ότι δεν αποδεχόμαστε το μέλλον που μας ετοιμάζουν, ένα μέλλον με μισθούς πείνας και μηδαμινά δικαιώματα. Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε την κατεδάφιση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την οποία επιφέρει ο νόμος Διαμαντοπούλου, και ότι είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε μαχητικά κι ενωτικά για τη υπεράσπιση τόσο των δικαιωμάτων μας όσο και της δημοκρατίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κατακρεουργηθεί και τώρα απειλείται από νοσταλγούς άλλων εποχών.
Στις 16 Μαΐου ψηφίζουμε - στηρίζουμε ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου