Ουτοπία δεν είναι να πιστεύεις ότι κόσμος μπορεί να αλλάξει. Ουτοπία είναι να πιστεύεις ότι ο κόσμος μπορεί να μείνει ίδιος.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ


Η απεργία των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, που έχει ξεκινήσει από τις 31-10-2011 συνεχίζεται περίπου 70 μέρες, με αμείωτη δυναμική. Οι Χαλυβουργοί είναι αποφασισμένοι, παρά τις αντιξοότητες, να μην κάνουν πίσω στον αγώνα τους, ούτε να υποταχθούν στις προσταγές της εργοδοσίας.Συνεχίζουν με κάθε τρόπο, για τόσο καιρό, να αγωνίζονται για την επαναπρόσληψη των 50 απολυμένων συναδέλφων τους και την επιστροφή όλων στην 8ωρη εργασία, χωρίς την μείωση μισθών κατά 30%, που ζητά η εργοδοσία.


Στον αντίποδα, η εργοδοσία παραμένει στην αμείλικτη στάση της, υποστηρίζοντας πως οι απολύσεις είναι μονόδρομος για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Φυσικά, σε σύμπραξη με την εργοδοσία , το Υπουργείο Εργασίας, που έχει αναλάβει το ρόλο διαμεσολαβητή, συνεχίζει να “γυρίζει την πλάτη” στα δίκαια αιτήματα των Χαλυβουργών.


Ο αγώνας των Χαλυβουργών, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δείγματα αντίστασης για όλη την εργατική τάξη ενάντια σε πολιτικές, που σημαίνουν την αρχή των επιθέσεων στα δικαιώματα των εργατών και που είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις επιταγές του μνημονίου και την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης. Ο αγώνας αυτός, ακριβώς, επειδή στοχεύει στην προάσπιση των δικαιωμάτων κάθε εργαζομένου και κάθε πολίτη αυτής της χώρας, υποστηρίζεται από σωματεία, ανέργους, φοιτητές και μαθητές, που βοηθούν ηθικά και οικονομικά και θα πρέπει να στηρίζεται και από κάθε άλλο μέλος της κοινωνίας, που πλήττεται καθημερινά. 


Για το λόγο αυτό, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας διοργανώνουν στις 13 Ιανουαρίου συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα τους. Οι καλλιτέχνες που θα παίξουν στη συναυλία είναι:

-Στάθης Δρογώσης
-Σπύρος Γραμμένος
-Ζακ Στεφάνου
-Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
-Joanna Drigo
-Ισμήνη Πεπέ
-Trendy Hooligans
-Skanontropo
-Klein Mein
-Karma
-Vinyl Suicide


Για την οργάνωση της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των συλλόγων, που στηρίζουν, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στο Κάτω Πολυτεχνείο στο αμφ. Γκίνη στις 6μ.μ.. Την προγραμματισμένη συναυλία στηρίζουν οι σύλλογοι των πολιτικών μηχανικών, τοπογράφων, ΣΕΜΦΕ, μηχανολόγων, ναυπηγών, ηλεκτρολόγων, μαθηματικού, νομικής, πολιτικού νομικής, ΕΜΜΕ, παιδαγωγικού, ΜΙΘΕ και κάποιοι σύλλογοι της ΦΜΣ.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ!


ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
ΓΙΑΤΙ

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου