Ουτοπία δεν είναι να πιστεύεις ότι κόσμος μπορεί να αλλάξει. Ουτοπία είναι να πιστεύεις ότι ο κόσμος μπορεί να μείνει ίδιος.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΚΑΜΙΝΗΣ-Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΑΣ «ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ..ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ»(?)


Με ένα ρεσιτάλ κοινωνικής απανθρωπιάς, ο δήμαρχος Αθηνών Καμίνης τους τελευταίους μήνες έχει αναδειχθεί στο μακρύ χέρι της μαύρης μνημονιακής συγκυβέρνησης στην πόλη μας, ασκώντας μία πολιτική που ακόμη και η ακροδεξιά θα ζήλευε. Προσπαθώντας να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση μιας “ευημερούσας” πόλης, επιδίδεται σε έναν ανελέητο πόλεμο ενάντια στους φτωχούς και τους κολασμένους, χρησιμοποιώντας τους ως εξιλαστήρια θύματα της καπιταλιστικής κρίσης.

Με επιχείρημα την εικόνα των άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών και ξεχνώντας τις ανάγκες των πολιτών, έκανε παύση του ξενώνα των κακοποιημένων γυναικών, απομάκρυνε όλες τις μονάδες πρόνοιας από το κέντρο, όπως του ΟΚΑΝΑ και των συσσιτίων, έκλεισε τις κεντρικές υπηρεσίες του Ιδρύματος αστέγων και «ξήλωσε» τα παγκάκια της πλατείας Κλαυθμώνος την περίοδο των Χριστουγέννων, εξορίζοντας τους άστεγους που έβρισκαν εκεί καταφύγιο τις νύχτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον κατατρεγμό των αστέγων ήταν και ο διωγμός τους από τα κέντρα υποδοχής που είχαν ανοίξει με επέμβαση των πολιτών τις ημέρες που η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας έπεσε σε βαθμούς επικίνδυνους για την επιβίωσή τους, στέλνοντας μάλιστα τις δυνάμεις καταστολής να διασφαλίσουν την αποχώρησή τους από αυτά. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο μιας πόλης όπου οι άστεγοι αγγίζουν τις 20.000.

Από την «προστασία» του Δήμου δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν και οι μετανάστες. Σε καθημερινή βάση και με τη βοήθεια πολλές φορές φασιστικών ομάδων, που λειτουργούν εκτός και εντός της αστυνομίας, οι μετανάστες μικροπωλητές (και όχι μόνο) γίνονται θύματα απάνθρωπης μεταχείρισης. Με το πρόσχημα της πάταξης του λαθρεμπορίου η Μονάδα Αποκατάστασης της Τάξης βρίσκεται καθημερινά έξω από την ΑΣΟΕΕ αλλά και το κτίριο της Νομικής, κυνηγά και συλλαμβάνει μετανάστες που προσπαθούν να εξασφαλίσουν το μεροκάματό τους, ενώ ταυτόχρονα τρομοκρατεί φοιτητές και εργαζομένους που τους υπερασπίζονται και τους προστατεύουν. Δημιουργείται έτσι ένα κλίμα αστυνομοκρατίας που στόχο έχει να υπενθυμίζει σε όσους αντιδρούν ότι η αστυνομικές δυνάμεις είναι εκεί και είναι έτοιμες να πατάξουν κάθε κοινωνικό αγώνα.

Η εναντίωση του δημάρχου σε κάθε μορφή κοινωνικής αντίστασης είναι εμφανής και στην περίπτωση της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης. Πρόκειται για ένα κτίριο εγκαταλελειμμένο από το Δήμο όπου βρήκε ξανά ζωή όταν οι κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε κατάληψη και ανέλαβαν τη διαχείρισή του. Εδώ και κάποια χρόνια, αποτελεί ένα ανοικτό, ελεύθερο χώρο έκφρασης, ζύμωσης και σύνθεσης των απόψεων εργαζομένων και κατοίκων, καθώς και αντίδρασής τους στις ανελέητες οικονομικές επιθέσεις, που δέχονται τα τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Για αυτούς τους λόγους και ενοχλεί την δημοτική παράταξη του Γιώργου Καμίνη, η οποία με προτάσεις ανάλογες της πολιτικής της ακροδεξιάς, προσπαθεί να «νεκρώσει» και πάλι το χώρο αφαιρώντας την διαχείρισή του από τους κατοίκους της περιοχής.

Έπειτα από όλα αυτά, το τελευταίο που είχε μείνει να κάνει ο εκλεγμένος με τη Δημοκρατική Αριστερά κ. Καμίνης για να αποδείξει πόσο πιστός στις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι, ήταν να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά των διαμαρτυριών για τα μέτρα που βουλιάζουν την κοινωνία στην εξαθλίωση. Προχώρησε, λοιπόν, με πρόσχημα τα δήθεν πλήγματα που δέχεται ο τουρισμός εξαιτίας των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, σε σύσταση επιτροπής νομομαθών, ρόλος της οποίας θα ήταν η συγγραφή νομοσχεδίου για τη «ρύθμιση» των πορειών διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Η ρύθμιση αυτή δεν θα μπορούσε να εκφράζεται αλλιώς από τον ίδιο, παρά μόνο ως απαγόρευση τους και αυτές ήταν και οι εντολές που έδωσε στην επιτροπή αυτή.

Θα πρέπει απέναντι σε όλα αυτά ο Σύλλογος μας αλλά και ολόκληρη η Πανεπιστημιακή Κοινότητα να πάρει ξεκάθαρη θέση. Να δηλώσουμε ότι ο κ. Καμίνης, αλλά και όποιος άλλος είναι εκφραστής και υποστηρικτής των κυβερνητικών πολιτικών που 3 χρόνια τώρα υποθηκεύουν το μέλλον μας και καταστρέφουν το παρόν μας, είναι ανεπιθύμητος. Να κάνουμε το μήνυμα ξεκάθαρο:

 Δεν δείχνουμε καμία ανοχή απέναντι σε αυτούς που κλέβουν της ζωές μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου