Ουτοπία δεν είναι να πιστεύεις ότι κόσμος μπορεί να αλλάξει. Ουτοπία είναι να πιστεύεις ότι ο κόσμος μπορεί να μείνει ίδιος.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΕΝ-ΠΤΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

  Από τις 31-10-2011 οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία βρίσκονται σε απεργία με στόχο να αποτρέψουν την εκ περιτροπής εργασία, τις μειώσεις μισθών πάνω από 30%, τα διήμερα και τριήμερα εργασίας και τις απολύσεις. Η εργοδοσία (Μάνεσης), αυτή την στιγμή, έχει προχωρήσει σε πάνω από 50 απολύσεις και στόχος της είναι να προβεί σε πολύ περισσότερες  αν δεν δεχθούν  οι εργαζόμενοι τους όρους της. Ταυτόχρονα, καθημερινά, συκοφαντεί τον αγώνα των απεργών κατηγορώντας το σωματείο εργαζομένων για διάφορα απίθανα πράγματα.

  Η αμείλικτη στάση της εργοδοσίας εξηγείται από το γεγονώς ότι το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων στην Ελληνική Χαλυβουργία έχει την στήριξη των βιομήχανων  και στην ουσία αποτελεί προπομπό για τις επιθέσεις στο σύνολο της βιομηχανίας αλλά και σε κάθε χώρο εργασίας. Στην ουσία είναι η εταιρεία που προσπαθεί να κάνει πράξη τους νόμους του μνημονίου και οι βιομήχανοι με τη μαύρη κυβέρνηση τους δοκιμάζουν πάνω στους χαλυβουργούς την αντοχή όλων των εργαζομένων.

  Οι χαλυβούργοι όμως δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω στον αγώνα τους και να αφήσουν την εργοδοσία να κάνει πράξη τα σχέδια της. Συνεχίζουν την απεργία τους και απαντούν πως δεν γυρνούν πίσω στις άθλιες συνθήκες εργασίας για 500 ευρώ, δεν γυρίζουν πίσω αν δεν γυρίσουν μαζί και οι απολυμένοι συνάδελφοι τους. Στο πλευρό τους έχουν σωματεία, ανέργους, φοιτητές και μαθητές που τους βοηθούν από το υστέρημά τους, από το μισθό που δεν έχουν, από το επίδομα ανεργίας που δεν φτάνει, από το χαρτζιλίκι τους, να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους.

  Οφείλουμε και εμείς, ως φοιτητές, να σταθούμε στο πλάι τους με όποιο τρόπο μπορούμε, να εκφράσουμε στην πράξη την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των χαλυβουργών. Να παλέψουμε ώσπου να βγουν νικητές από αυτό τον δύσκολο αγώνα.


                   Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ, ΝΙΚΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου